Productontwerper en keramiste

Na haar afstuderen als Productontwerper (ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem, Product Design 2007) heeft Fenna Oosterhoff haar eigen ontwerpstudio opgericht. Fenna heeft zich gespecialiseerd in keramiek. Haar producten variëren van serviesgoed en vazen tot interieuraccessoires en lampen. Heldere vormen, functionaliteit en minimalisme karakteriseren haar tijdloze ontwerpen.

Fenna is graag nauw betrokken bij het productieproces van haar ontwerpen. Haar keramieken ontwerpen worden met zorg gegoten in haar eigen studio.

Naast haar eigen productlijn werkt Fenna ook in opdracht. Die opdrachten lopen uiteen van het ontwerpen en maken van een nieuw product of relatiegeschenk tot het ontwikkelen en in oplage produceren van ontwerpen van de opdrachtgever. Ook particulieren die een bijzonder op maat gemaakt product willen hebben kunnen bij Fenna terecht. Daarnaast geeft Fenna ook workshops.

Als ontwerper ben ik gefascineerd door heldere vormen en gebalanceerde vormverhoudingen. Ik ontwerp en maak graag pure producten zonder poespas. Materialen, texturen en patronen die ik om mij heen in de natuur of in nieuwe technieken tegenkom inspireren mij. Ook vind ik het tactiele aspect van een product heel interessant. Hoe voelt een product aan? Is het zacht of juist ruw? In de beleving van mijn ontwerpen speelt het tastzintuig vaak een belangrijke rol. Dat is een van de redenen dat ik graag met keramiek werk. Het is het perfecte materiaal om te kunnen spelen met vorm en textuur.’

Fenna Oosterhoff

Reviews

Narda: ‘Wat me zo aanspreekt in Fenna’s producten is dat ze tegelijkertijd eenvoudig van vorm zijn én in het oog springen. Vooral de verwijzingen naar de natuur vind ik mooi. Fenna is erg goed in het maken van producten die een goede sfeer aan je interieur geven.’

Daniëlle: ‘Ik ben een enorme fan van de ontwerpen van Fenna. Zo puur, en met een unieke uitstraling. Een cadeau om in je huis en om je heen te mogen gebruiken en te delen met je gezin en vrienden die langskomen. De ontwerpen stralen rust uit, zijn verbonden met de natuur en tegelijkertijd speels en strak, elk object is een eye catcher.’

Ontwerplabel

Ontwerplabel

Fenna heeft in 2007 haar ontwerplabel FENNA OOSTERHOFF opgericht. Haar onderscheidende ontwerpen zijn puur, functioneel en innovatief. Fenna werkt voornamelijk met keramiek en ontwerpt producten die variëren van verfijnd serviesgoed tot oogstrelende lampen.

B2B

Ben je op zoek naar een uniek, op maat gemaakt product of relatiegeschenk? Of wil je jouw eigen ontwerp in kleine oplage laten maken? Fenna ontwerpt, ontwikkelt en produceert ook producten in opdracht. Ze is bedreven in het ontwerp- en maakproces van verfijnde, innovatieve producten. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Workshops

Ben je benieuwd hoe keramiek gemaakt wordt en wil je er zelf ook mee aan de slag? Volg dan een workshop bij Fenna! Met veel enthousiasme deelt ze haar kennis over keramiek. Je gaat je eigen porseleinen producten maken en na afloop krijg je jouw werk thuisgestuurd.