Fenna illustreert!

Welkom op mijn illustratie pagina! Mijn naam is Fenna Oosterhoff en ik ben illustrator.

Mijn illustratiestijl is veelzijdig: realistisch en natuurgetrouw, maar ook cartoonachtig of abstracter. Ik heb een grote interesse in dieren en natuur. Mijn illustraties zijn sprekend met karakter, rust, eenvoud en een beetje humor. Met mijn illustraties wil ik graag bijdragen aan een betere toekomst. Mijn talent zet ik graag in om meer draagvlak te genereren voor bijvoorbeeld natuurbehoud en het tegengaan van klimaatverandering. Ik geloof dat illustraties op dit gebied een hele mooie, communicerende en verbindende rol kunnen spelen.

Ik werk voor bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren. Je kunt bij mij terecht voor educatieve illustraties, infographics, illustraties voor (kinder)boeken en tijdschriften, en voor op maat gemaakte illustraties. Met mijn achtergrond als ontwerper (Product Design, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, 2007) ben ik ervaren in het werken in opdracht. Ik kan goed luisteren en ik denk graag mee over hoe jouw boodschap het beste verbeeld kan worden. Klanten omschrijven mij als creatief, flexibel en prettig in de omgang.

Ben jij op zoek naar mooie en sprekende illustraties waarmee je je kunt onderscheiden? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek of een kopje thee. Ik vind het altijd leuk om kennis te maken!

Hoe ga ik te werk?

  1. Neem contact met me op en dan plannen we een gesprek in. Daarin bespreken we jouw wensen en kijken we welke stijl het beste bij jouw boodschap en doelgroep past. Ik stel vragen en denk graag met je mee over de inhoud en mogelijkheden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.
  2. Op basis van ons gesprek maak ik een offerte. Als je daarmee akkoord gaat en de eerste helft betaald hebt, maak ik twee of meer schetsen.
  3. We bespreken de schetsen. Wil je nog iets aanpassen of wijzigen? Geen probleem!
  4. Ik verwerk de wijzigingen, ga de illustraties uitwerken en maak het af. Vervolgens stuur ik het naar je op. Mijn doel is dat jij helemaal tevreden bent!
  5. Jij hebt een mooie, pakkende illustratie of visual!

Ik werk voornamelijk analoog, omdat ik houd van de toevalligheid en het onherroepelijke van een pen- of penseelstreek, maar digitaal in pixels of vectoren is ook mogelijk. Wat het beste bij jouw project past!

Fenna heeft voor ons een geboortekaartje getekend en daar zijn we zo blij mee! Het plaatje is zo sprekend en vol gevoel. We hebben er heel veel leuke reacties op gehad en voor ons is het veruit het mooiste geboortekaartje dat we ooit gezien hebben.
Annemarie Samuels en Anton Stolwijk
Fenna maakte voor mij illustraties bij een presentatie tijdens mijn promotie. Ik vond de tekeningen erg leuk, ze waren precies wat ik bedoelde. Het mooiste compliment kwam van mensen uit het publiek. Men vond de illustraties goed passen bij de tekst: “Die tekenaar moet heel goed hebben geluisterd!”
Lidy ZijlmansRadboud Universiteit Nijmegen

Wil je dat ik ook voor jou aan de slag ga? Leuk! Bel me of stuur een email naar contact@fennaoosterhoff voor een vrijblijvend gesprek, een offerte of een kopje thee. Leuk om je te ontmoeten!