Fenna illustreert!

Welkom op mijn illustratie pagina! Mijn naam is Fenna Oosterhoff en ik ben illustrator met een ontwerpers achtergrond.

Mijn illustratiestijl is veelzijdig. Het is soms realistisch en natuurgetrouw, maar kan ook cartoonachtig of abstracter zijn. Ik heb een grote interesse in dieren, natuur en mysterieuze verhalen. Ik maak mooie, sprekende illustraties met karakter, rust, eenvoud en soms een beetje humor. Met mijn illustraties wil ik graag bijdragen aan de verrijking en verbetering van communicatie rondom thema’s als het klimaat, natuurbehoud en de samenleving. Dat verbeelden wat niet gemakkelijk in woorden te vatten is. Ik geloof dat illustraties hierin een verbindende rol spelen en mensen dichter bij elkaar kunnen brengen.

Ik werk voor bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren. Je kunt bij mij terecht voor educatieve illustraties, infographics, illustraties voor (kinder)boeken en tijdschriften, en voor op maat gemaakte illustraties. Enkele projecten waaraan ik heb gewerkt zijn een geboortekaartje, illustraties ter verduidelijking en ondersteuning van een promotiepresentatie, en poëzie illustraties. Met mijn achtergrond als ontwerper (Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, 2007) ben ik ervaren in het werken in opdracht. Ik kan goed luisteren en een creatieve vertaalslag maken. Klanten omschrijven mij als creatief, flexibel en prettig in de omgang.

Ben jij op zoek naar mooie en sprekende illustraties waarmee je je kunt onderscheiden? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek of een kopje thee. Ik vind het altijd leuk om kennis te maken!

Hoe ga ik te werk?
1. Neem contact met me op en dan plannen we een gesprek in. In dit gesprek bespreken we jouw wensen en kijken we welke stijl het beste bij jouw doel en doelgroep past. Ik denk graag met je mee over de inhoud en mogelijkheden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast.
2. Op basis van ons gesprek maak ik een offerte. Als je daarmee akkoord gaat en de eerste helft betaald hebt, maak ik twee of meer schetsen.
3. We bespreken de schetsen. Wil je nog iets aanpassen of wijzigen? Geen probleem!
4. Ik verwerk de wijzigingen, ga de illustraties uitwerken en maak het af. Vervolgens stuur ik het naar je op. Mijn doel is dat jij helemaal tevreden bent!
5. Jij hebt een mooie, pakkende illustratie of visual!

Ik werk voornamelijk analoog, omdat ik houd van de toevalligheid en het onherroepelijke van een pen- of penseelstreek, maar digitaal in pixels of vectoren is ook mogelijk. Wat het beste bij jouw project past!

Portfolio

Fenna heeft voor ons een geboortekaartje getekend en daar zijn we zo blij mee! Het plaatje is zo sprekend en vol gevoel. We hebben er heel veel leuke reacties op gehad en voor ons is het veruit het mooiste geboortekaartje dat we ooit gezien hebben.
Annemarie Samuels en Anton Stolwijk
Fenna maakte voor mij illustraties bij een presentatie tijdens mijn promotie. Ik vond de tekeningen erg leuk, ze waren precies wat ik bedoelde. Het mooiste compliment kwam van mensen uit het publiek. Men vond de illustraties goed passen bij de tekst: “Die tekenaar moet heel goed hebben geluisterd!”
Lidy ZijlmansRadboud Universiteit Nijmegen

Heb je een vraag of opmerking, of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een lekker kopje thee? Bel of stuur een email naar contact@fennaoosterhoff. Leuk om je te ontmoeten!