Over Fenna

Mijn naam is Fenna Oosterhoff en ik ben illustrator. Ik woon in Velp en ik heb een fijn atelier in Arnhem.

Ik maak graag illustraties die mooi zijn om te zien en die kunnen ontroeren en verbinden. Sprekende illustraties die goed verbeelden wat jij wilt vertellen.

Al van kleins af aan heb ik een passie voor tekenen en schilderen. Op het VWO was mijn keuzevak dan ook tekenen en na de middelbare school heb ik Product Design gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Ik studeerde af in 2007, werd “Arnhemse Nieuwe van 2007″ en startte mijn eigen bedrijf. Keramiek werd mijn specialisatie en lange tijd heb ik mij met veel plezier gericht op het ontwerpen en maken van mooie, verfijnde producten van porselein en steengoed. Dat deed ik zowel in opdracht als in eigen beheer, vanuit mijn keramiekatelier. Ook begeleide ik er stagiaires en gaf ik workshops. Hieronder vind je een impressie van enkele ontwerpen en projecten uit die tijd. Als je nieuwsgierig bent geworden naar mijn hele keramiekcollectie dan kun je die hier in de webshop bekijken en kopen, zolang de voorraad strekt.

Toch begon mijn passie voor het tekenen en schilderen steeds meer te kriebelen en in 2023 besloot ik om een switch te maken. Ik heb mijn keramiekatelier beëindigd en ik ben met heel veel plezier als freelance illustrator aan het werk. Op de illustratiepagina vind je meer informatie over mijn illustratiestijl en portfolio. Enkele projecten waaraan ik heb gewerkt zijn een geboortekaartje, illustraties ter verduidelijking en ondersteuning van een promotiepresentatie, en poëzie illustraties. Verder ben ik naast illustrator en ontwerper een enthousiaste natuurliefhebber en tuinier, een percussionist en amateur bakker, en ik ben dol op boeken en films.

Fenna Oosterhoff

Ik help je graag met
 illustraties op maat
 infographics
 educatieve illustraties
– diverse handgemaakte kaarten
– illustraties voor boeken, tijdschriften en social media

Ik werk graag voor
– bedrijven, zzp’ers en kleine ondernemingen
– gemeentes, overheden, scholen en universiteiten
– stichtingen, NGO’s en goede doelen
– musea, organisaties in de culturele en creatieve sector
– instellingen
– uitgeverijen
– particulieren

Wil je dat ik ook voor jou aan de slag ga? Hartstikke leuk! Bel of mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

contact@fennaoosterhoff.nl

Fenna heeft voor ons een geboortekaartje getekend en daar zijn we zo blij mee! Het plaatje is zo sprekend en vol gevoel. We hebben er heel veel leuke reacties op gehad en voor ons is het veruit het mooiste geboortekaartje dat we ooit gezien hebben.
Annemarie Samuels en Anton Stolwijk

Fenna maakte voor mij illustraties bij een presentatie tijdens mijn promotie. Ik vond de tekeningen erg leuk, ze waren precies wat ik bedoelde. Het mooiste compliment kwam van mensen uit het publiek. Men vond de illustraties goed passen bij de tekst: “Die tekenaar moet heel goed hebben geluisterd!”
Lidy ZijlmansRadboud Universiteit Nijmegen

Eerdere projecten in keramiek

Hieronder zijn enkele keramiek projecten uitgelicht die ik heb gedaan op het gebied van productontwerp, productontwikkeling, keramiekproductie en grafische vormgeving. In dit overzicht vind je zowel ontwerpen in eigen beheer als projecten in opdracht. Ik heb onder andere gewerkt voor Bye memorial design, Dtile B.V., CLS Healthcare, Philadelphia Zorg en voor particulieren.

‘We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Fenna. Ze begrijpt ons, is dichtbij, voelt dingen goed aan, is gestructureerd en doet wat ze belooft. Daarnaast is ze enorm goed in haar vak en met de aandacht,  het gevoel en  de zorgvuldigheid waarmee ze ons ontwerp heeft gemaakt, hebben we een product wat ontroerend mooi is.’
Desiree Vernie & Tanja  Soeter, Bye memorial design

‘Fenna is inspirerend om mee samen te werken. Vanaf de allereerste kennismaking was ze coöperatief, initiatiefrijk en professioneel. We moesten in een zeer korte tijd van een idee, via een ontwerpfase naar een presentabel product komen. Zonder Fenna was dat niet gelukt en het eindresultaat overtrof onze verwachtingen.’
Rits Douwes, CLS Healthcare

‘Wij kregen van Fenna Oosterhoff precies wat we zochten: een serie stijlvolle en tijdloze producten die van begin tot einde door onze cliënten gemaakt kunnen worden. Dankzij haar advies om met mallen en gietporselein te werken is het maakproces voor velen toegankelijk. Bovendien kunnen we door andere of meerdere kleuren te gebruiken eindeloos variëren.’
Judit Grotenhuis, Stichting Philadelphia Zorg